God vardagspasta.
Original recept från www.zeta.nu av Zeta
Oct. 28, 2023
300 g spaghetti
2 vitlöksklyftor, finhackade
0.5 g gul lök, finhackad
4 msk olivolja
2 tsk tomatpuré
1 frp krossade tomater
1 dl matlagningsvin vitt
1 lagerblad
0.5 tsk oregano, torkad
1 nypa socker
Salt
Nymalen svartpeppar
10 basilikablad, strimlade
Fräs lök och vitlök i olivolja utan att de tar färg. Rör i tomatpuré och låt fräsa en liten stund.
Tillsätt tomater, vin, lagerblad och oregano.
Låt småkoka i 15-20 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
Koka spaghettin al dente enligt anvisningen på förpackningen.
Häll av i ett durkslag, spara lite pastavatten.
Vänd ner spaghettin och basilikan i den varma tomatsåsen.
Ringla över lite olivolja.