Lyxig pasta.
Original recept från recept.se av Carolina Soudah
Oct. 28, 2023
120 g pasta
200 g champinjoner
1 schalottenlök
1 msk smör till stekning
150 g oxfilé
Salt och peppar
0.5 tsk torkad timjan
1 msk konjak (valfritt)
0.5 dl vispgrädde 40%
0.5 dl vatten
0.5 msk konc. kalvfond
1 tsk tryffelolja
2 msk grovhackad bladpersilja
25 g finriven parmesanost
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Putsa och klyfta champinjonerna. Finhacka löken. Stek svamp och lök i 0,5 msk smör i en panna tills svampen ångat av, mjuknat och fått lite färg. Lägg åt sidan.
Skär oxfilén i tärningar. Stek i 0,5 msk smör i en het panna tills köttet fått färg, inte längre. Tillsätt svampen och löken. Salta, peppra och strö över timjan och häll ev på konjak.
Tillsätt grädde, vatten och fond. Koka upp, smaka av med tryffelolja och vänd genast runt med pastan och persiljan. Toppa med parmesan.