Perfekt att förbereda och förvara i en lufttät burk.
Original recept från www.ica.se
Oct. 28, 2023
3.25 dl havregryn
40 g pumpafrön
75 g grovhackade nötter (t.ex. mandel, hassel-, para-, cashew- eller valnötter)
2 msk linfrön
1 dl kokosflingor
1 krm kanel
1 krm havssalt
1 msk kokosolja
1 dl honung
1 dl torkade tranbär, russin (eller små bitar av torkade aprkoser)
6 dl yoghurt
2 st kiwifrukter
125 g blåbär
Värm ugnen till 170°.
Granola: Blanda alla torra ingredienser i en skål, utom den torkade frukten. Smält kokosolja och honung i en kastrull och blanda detta grundligt med de torra ingredienserna.
Fördela granolablandningen jämnt på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter. Efter 10 minuter, rör om granolan så att den inte blir bränd. Några minuter innan det är klart, placera även den torkade frukten i ugnen.
Låt granolan svalna. Ät upp den direkt eller förvara i en lufttät burk.
Servering: Häll upp yoghurt i skålar tillsammans med kiwi och blåbär. Som pricken över i, strö granola över.