Blev bjuden på av Matilda.
Original recept från recept.se av Kerstin Svensson
Oct. 27, 2023
150 g smör
250 g grön sparris
500 g gnocchi
1 citron, rivet skal och saft
0.5 färsk röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
100 g körsbärstomater
100 g burrata/halloumi
2 msk persilja
1.5 dl riven parmesanost
Bryn 100 g av smöret i en kastrull, vispa under tiden, när smöret doftar nötigt är det klart.
Bryt av nedersta biten på sparrisen och skär den i bitar, ca 2 cm. Stek gnocchin i resten av smöret tills den får fin färg. Lägg i sparrisen och låt steka med några minuter.
Tillsätt citronsaft och skal, hackad chili och riven vitlök i det brynta smöret.
Stek halloumi om så önskas.
Dela körsbärstomaterna på hälften.
Lägg upp gnocchi, sparris och körsbärstomater på ett fat och lägg på burratan i mitten, alternativt halloumin. Ringla över det brynta smöret och strö över persilja och riven parmesan.