Även känd som chicken à la king.
Original recept från www.ica.se
Oct. 26, 2023
1 gul lök
250 g färska champinjoner
2 röda eller gula paprikor
500 g kycklinglårfilé
3 msk smör
3 dl vispgrädde
2.5 dl vatten
1.5 hönsbuljongtärning
4 tsk majsstärkelse
Salt
Svartpeppar
0.5 citron
1 kruka persilja
Skala och finhacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm stora tärningar.
Dela kycklinglåren i mindre bitar.
Stek svamp och lök i smöret i en stor gryta. När svampen börjar få färg, tillsätt kycklingen. Rör runt kycklingen.
Tillsätt grädde, vatten, smulad buljongtärning och paprika. Koka i ca 10 minuter.
Rör ut majsstärkelsen med lite kallt vatten och tillsätt i kycklinggrytan under omröring.
Smaka av grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Smaka av grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Hacka persiljan och toppa med den vid servering.