Över 60 minuter

Buffalo chicken wings med blue cheese dipp

Kladdiga, heta och sjukt goda kycklingwingar med blue cheese dipp.

Evelinasrecept

Nov. 22, 2023

Ingredienser

1.5 - 2 kg kycklingwingar med skinn

0.5 dl bakpulver

Buffalosås

60 st smör

1.5 dl frank’s original red hot sauce (stark chilisås)

1 msk farinsocker

2 msk vinäger

Blue cheese dipp

1.5 dl blue cheese, typ gorgonzola

1.5 dl gräddfil

0.5 dl majonnäs

1 klyfta vitlök

1 msk mjölk

1 msk citronjuice

Salt och peppar

Gör så här

Torka kycklingwingar så att de är ordentligt torra. Om du har tid, lägg dem på ett galler i kylen över natten annars använd hushållspapper.

Värm ugnen till 120 grader.

Häll bakpulver och salt på vingarna och rör runt tills alla är jämnt täckta.

Lägg ugnsgallret på en plåt och gnid in det i neutral matolja.

Lägg vingarna med skinnet uppåt och tillaga i 30 minuter på nedre delen av ugnen. (Obs Detta steg är viktigt, det gör att fettet långsamt går ur skinnet så att vingarna kan bli ordentligt krispiga)

Under tiden du tillagar kycklingvingarna, blanda ingredienserna till buffalosåsen i en stor skål. Ställ åt sidan.

Smula ner blåmögelosten i en skål och blanda ner resten av ingredienserna till blue cheesedippen i en skål. Ställ i kylen. Har du tid, gör den gärna dagen innan, ju längre den står desto godare blir den.

Höj temperaturen till 220 och tillaga i 40 minuter på övre delen av ugnen. De är klara när de är gyllenbruna och krispiga.

Rör runt vingarna i buffalosåsen tills de de är ordentligt täckta i den härliga såsen.

Servera vingarna omedelbart tillsammans med blue cheesedippen.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.