Kladdiga, heta och sjukt goda kycklingwingar med blue cheese dipp.
Nov. 22, 2023
1.5 - 2 kg kycklingwingar med skinn
0.5 dl bakpulver
60 st smör
1.5 dl frank’s original red hot sauce (stark chilisås)
1 msk farinsocker
2 msk vinäger
1.5 dl blue cheese, typ gorgonzola
1.5 dl gräddfil
0.5 dl majonnäs
1 klyfta vitlök
1 msk mjölk
1 msk citronjuice
Salt och peppar
Torka kycklingwingar så att de är ordentligt torra. Om du har tid, lägg dem på ett galler i kylen över natten annars använd hushållspapper.
Värm ugnen till 120 grader.
Häll bakpulver och salt på vingarna och rör runt tills alla är jämnt täckta.
Lägg ugnsgallret på en plåt och gnid in det i neutral matolja.
Lägg vingarna med skinnet uppåt och tillaga i 30 minuter på nedre delen av ugnen. (Obs Detta steg är viktigt, det gör att fettet långsamt går ur skinnet så att vingarna kan bli ordentligt krispiga)
Under tiden du tillagar kycklingvingarna, blanda ingredienserna till buffalosåsen i en stor skål. Ställ åt sidan.
Smula ner blåmögelosten i en skål och blanda ner resten av ingredienserna till blue cheesedippen i en skål. Ställ i kylen. Har du tid, gör den gärna dagen innan, ju längre den står desto godare blir den.
Höj temperaturen till 220 och tillaga i 40 minuter på övre delen av ugnen. De är klara när de är gyllenbruna och krispiga.
Rör runt vingarna i buffalosåsen tills de de är ordentligt täckta i den härliga såsen.
Servera vingarna omedelbart tillsammans med blue cheesedippen.