Rårakor med skagenröra! Lika gott som förrätt som varmrätt 🥔🍤
Nov. 22, 2023
500 g potatis
50 g smör
Salt och peppar
450 g räkor med skal
75 g majonnäs
0.5 st citron (zest)
1 tsk citronjuice
1 msk chilisås
Salt och peppar
0.5 st citron
0.5 st rödlök
Dill
Skala räkorna och torka av dem ordentligt.
Blanda alla ingredienser till skagenröra och vänd ner räkorna.
Riv potatisen och vrid ur stärkelsen med hjälp av en handduk. Blanda i salt och peppar.
Hetta upp en panna med lite rapsolja.
Tryck ut rårakorna med en stekspade tills de är någorlunda runda och tunna. Stek ca 4 minuter på varje sida. Lägg ner en klick smör innan du vänder rårakorna.
Låt rakorna vila på lite hushållspapper medan du steker de andra.
Toppa rårakorna med skagenröran och servera med rödlök, dill och citron.