Tacopiroger är väl ändå en favorit för både stora och små. Till tacopirogerna använder du pizzadeg med medföljande tomatsås för enklaste tillagningen. Fyll pirogerna med färs, kryddad med tacokrydda och morötter. Dippa gärna pirogerna med tacosmak i gräddfil vid bordet.
Original recept från www.ica.se
Oct. 26, 2023
500 g nötfärs
1 tsk olja
1 st förp taco kryddmix (à 28 g)
2 st förp pizzakit inkl tomatsås (à 600 g)
2 st morötter
1 st ägg
2 msk torkad oregano
2 dl gräddfil
Sätt ugnen på 200°C.
Stek färsen i oljan i en stekpanna några minuter. Rör ner tacokryddan och en av tomatsåserna och låt det koka upp. Dra av stekpannan från värmen och låt färsen svalna något.
Skala och riv morötterna fint på ett rivjärn. Vänd ner rivet i färsen.
Rulla ut degarna och skär varje deg i 8 lika stora fyrkanter. Dra försiktigt ut degen till fyrkanter. Fördela fyllningen på degen. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop dem till trekanter.
Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med resten av ägget och strö på oreganon.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Servera pirogerna med gräddfil.