En favorit. Går bra att frysa in.
Original recept från fridasbakblogg.se
Oct. 26, 2023
200 g mörk choklad
170 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.75 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
0.5 tsk flingsalt
100 g rumsvarmt smör
200 g rumsvarm färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
12 st oreokakor + extra till topping
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 25×25 cm med bakplåtspapper.
Smält ihop mörk choklad och smör, låt svalna en aning.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp (gärna i 7-8 min på högsta hastighet). Rör sedan ned chokladblandningen.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Vispa alla ingredienser utom oreo till ett fast fluff, gärna med elvisp eller assistent.
Krossa oreokakorna och rör ner dem i frostingen.
Bred frostingen på kakan och toppa eventuellt med extra oreokakor.