Det går faktiskt riktigt bra att göra glass utan glassmaskin! Vispa grädde och blanda med mixade bär och kondenserad mjölk. Du kan smaksätta din glass med dina favoritsmaker, testa dig fram. Ta fram glassen en stund innan den ska serveras så den mjuknar något.
Original recept från www.arla.se
Jan. 3, 2024
250 g tinade eller färska blåbär, hallon eller mango
5 dl arla ko® färsk vispgrädde
1 burk kondenserad sötad mjölk
2 krm vaniljpulver
Mixa blåbär, hallon eller mango till en puré. Ställ åt sidan.
Vispa grädden tills det bildas mjuka toppar. Rör ner bär eller frukt, kondenserad mjölk och vaniljpulver. Blanda till en jämn smet.
Häll upp glassmeten i en form.
Täck väl med plast och låt glassen stå i frysen i minst 6 timmar, helst över natten.
Låt glassen stå framme ca 30 min innan servering.