Rebecca bjöd på denna.
Original recept från matinspo.se av emiliasmatinspo
Oct. 25, 2023
500 g salsiccia
2 dl vispgrädde
400 g finkrossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1.5 msk tomatpuré
1 schalottenlök
400 g pasta
1 chili
Peppar
Salt
30 g smör
1 msk persilja
Stek chili, vitlök, schalottenlök i olivolja på låg värme i några minuter. Tillsätt tomatpuré och stek i 2 min till. Sprätta korven och stek den tills korven fått färg.
Tillsätt vitt vin och låt den koka ner i 5 min. Tillsätt finkrossade tomater. Salta, peppra och låt det puttra i 10-15 min. Koka pastan under tiden.
Tillsätt grädden och smaka av med mer salt och peppar. När du tycker att såsen fått en bra balans - rör ner pastan och en klick smör.
Servera salsicciapastan med färsk persilja och eventuellt lite riven parmesanost.