2 dl vetemjöl (120 g)
1 tsk bakpulver
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl mjölk eller vatten
2 dl sylt (hallon, jordgubbs, hjortron, blåbär, äppelmos eller hasselnötskräm)
Sätt ugnen på 250˚C.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm (för 20 bitar). Smörj det med lite matfett.
Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjölet i äggsmeten. Rör ner vätskan.
Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Strö lite strösocker jämnt över kakan. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på.
Bred sylten i ett jämnt lager över den varma kakan. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Låt rulltårtan svalna i papperet med skarven ner. Om rulltårtan ska fyllas med hasselnötskräm så låt den svalna innan krämen breds på så att den inte smälter.