8 - 12 fasta potatisar
50 g smör
2 krm vitpeppar
2 krm lökpulver
2 krm salt
1 msk färsk persilja
2 msk ströbröd
Flingsalt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200°.
Skölj potatisarna och skär i skåror, ca 2 mm, nästan igenom dem. Lägg potatisarna i en träslev när du skär, så hindrar den kniven från att sjunka för djupt.
Lägg potatisarna i en smord ugnssäkerform.
Smält smöret, blanda ner kryddorna och finhacka ner persiljan. Pensla potatisarna med smörblandningen, salta och peppra och strö över ströbrödet. Det går också bra att bara ha på smör och salt och peppar och inte använda de övriga kryddorna eller persiljan.
Stek i ugnen i ca 30 min, beroende på ugn.
När potatisarna är gyllene och skivorna delat på sig kan man känna på dem med en potatissticka så att de är genomstekta, dvs att de är mjuka rakt igenom.