200 g skållad sötmandel
2 dl strösocker
2 äggvitor
250 g smör
3 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggula
100 g mörk choklad
300 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175°C.
Botten: Mixa mandel i en matberedare till ett fint mjöl. Häll i socker och blanda. Tillsätt vispade äggvitor och rör ihop till en smet. Spritsa små platta kakor ca 5 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt dem sedan svalna på plåten. Tips är att ställa bottnarna svalt eller frysa in den så är det enklare att spritsa på smörkrämen och doppa dem i choklad.
Fyllning: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner äggulan. Smält chokladen, låt svalna och rör sedan ner i smörkrämen till den är slät. Spritsa smörkrämen toppigt på kakornas platta sida (går även att göra med sked). Låt stå kallt tills krämen stelnat.
Garnering: Smält chokladen och låt den svalna något. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna i kylen.