Enkel och lyxig förrätt som passar perfekt en varm sommarkväll.
July 1, 2022
Briochebröd eller baguette
1 st vitlök
1 kruka dill
Bladsallad
190 g salmalax
1 burkar smetana
50 g laxrom
Skär baguetten allt briochebrödet i 8 skivor. Häll olivolja i en panna och lägg i ett par vitlöksklyftor tsm med salt. Stek brödet tills gyllenbrunt. Vid färdigköpt vitlöksbaguette lägg direkt i stekpanna med olja och stek. Låt svalna på ett fat.
Skala och finhacka resterande vitlöksklyftor. Hacka större delen av dillkrukan men spara några kvistar till garnering. Sautera sedan vitlöken tillsammans med dillen i lite olja. Addera lite salt.
Lägg ett fint salladsblad på respektive brödskiva. Fördela sedan vitlöks- och dillblandningen jämnt ovanpå salladen som en bädd.
Salta och peppra salmalaxen. Skär den i tunna sashimiskivor. Lägg 3-4 skivor på varje brödskiva ovanpå dill- och vitlöksbädden.
Lägg en klick smetana ovanpå laxen för respektive snitt. Klicka sedan över laxromen. Avsluta med att garnera med en kvist dill.