Denna citronfromage innehåller Kefir vilket gör den underbart syrlig och len. Fromage är en härlig avslutning på middagen. Lätt att förbereda och omtyckt av många! Toppa den gärna med bär i säsong.
Original recept från www.arla.se
Dec. 27, 2023
3 st gelatinblad
1 st vaniljstång
1.5 dl strösocker
1 st stor citron, eller 2 små
2.5 dl arla® kefir naturell
1.5 dl arla ko® färsk vispgrädde 40%
Blandade färska bär
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Värm citronsaften och rivet skal i en kastrull med vaniljfrön och socker.
Lägg ner gelatinbladen och smält dem på låg värme. Ta från värmen och vispa ner kefir. Vispa grädden och vänd ner den.
Häll upp i portionsskålar och ställ kallt minst 2 timmar.
Garnera med bär eller frukt i säsong.