Pistagekräm är en riktig delikatess. Ju finare pistagenötter du får tag på, desto mer smak och finare färg får du på din kräm. Denna pistagekräm är underbart god att ringla ner i grekisk yoghurt med färska hallon. Den är även god att använda som fyllning i bullar, till glass, ner i vispad grädde eller i en pannacotta. Även gott att servera med lagrad ost! Det krävs en mixer med riktigt bra motor för att få till en bra pistagekräm. Mixa den minst 10 minuter, och tillsätt ev mer olja för en krämigare pistagekräm.
Original recept från www.arla.se
Jan. 4, 2024
1 dl skalade pistagenötter
1 dl mandelspån
0.5 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
1 msk neutral olja
1 krm salt
Lägg nötter, mandel och florsocker i en matberedare. Mixa till ett fint pulver ca 5 min.
Tillsätt vaniljpulver och olja. Mixa till en slät pistagekräm. Smaka av med salt. Skrapa ner från kanterna med jämna mellanrum.
Förvara pistagekrämen i en väl rengjord burk med lock. Ställ kallt.