Hasselbackspotatis är en riktig läckerhet. Toppade med löjrom, smetana och lök är det en riktig delikatess som passar utmärkt att bjuda på till drinken på nyårsafton.
Original recept från www.arla.se
Dec. 14, 2023
8 st delikatesspotatisar
30 g svenskt smör från arla®
1 tsk salt
1 msk ströbröd
40 g löjrom
0.5 dl arla köket® smetana
1 msk finhackad rödlök
Färsk dill
Lägg potatisarna mellan skaften på två träslevar. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en ugnssäker form.
Smält smöret och pensla potatisarna.Strö över salt och ströbröd.
Tillaga i mitten av ugnen ca 45 min, eller tills hasselbackspotatisen är mjuk i mitten med gyllenbruna skivor. Låt svalna helt.
Toppa hasselbackspotatisarna med löjrom. smetana och lök. Garnera med dillvippor.