Om det nu bestämt måste vara så kallt ute så kan vi väl se till att skapa lite hetta inne?! Med denna chorizosåsen så kan jag garantera att det både blir picante och caliente vid middagsbordet 😉 Jag rekommenderar varmt att ni använder er av @nonna.elide supergoda chorizo korvar i såsen då det höjer hela kvaliteten på rätten. Spara och laga!
Original recept från www.instagram.com
Oct. 25, 2023
200 g chorizo orginal/picante från nonna elide
1 st vitlöksklyfta
1 st rödlök
1 st röd chili
400 g krossade tomater
300 g rigatoni
1 dl pastavatten
Olivolja
Salt och peppar
Koka pastan enligt anvisning.
Skär chorizon i mindre bitar.
Hacka vitlök, chili och rödlök.
Häll olja i en gryta och stek lök, vitlök och chili på medelhög värme.
Tillsätt chorizon och fräs tills den fått färg.
Häll över de passerade tomaterna och låt puttra under lock i 15 min.
Häll av pasta vattnet från pastan men spara 1dl.
Häll i pastavattnet i tomatsåsen.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner pastan i såsen och toppa med basilika och parmesan.
NJUT!