När du tillagar din entrecôte i ugn blir den riktigt saftig och god. Håll koll på innertemperaturen så du får den som du önskar, 55° (rare) - 58° (medium). Servera gärna den goda entrecôten med bearnaisesås, potatis och tomatsallad. En riktig festmåltid!
Original recept från www.arla.se
Dec. 31, 2023
1 kg entrecote, i bit
8 st vitlöksklyftor
0.5 kruka färsk timjan
1 msk flingsalt
Nymalen svartpeppar
2 msk matolja
100 g svenskt smör från arla®
Värm ugnen till150°.
Skala och krossa vitlöken. Grovhacka timjan.
Torka av entrecôten med hushållspapper. Salta och peppra runt om hela biten.
Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn köttet ordentligt på alla sidor på hög värme. Sänk temperaturen, Tillsätt smör, vitlök och timjan.
Ös köttet med smör, vitlök och örter och stek 4-5 min.
Lyft upp köttet ur pannan och lägg över i en ugnsfast form. Häll örtsmöret över köttet.
Tillaga köttet mitt i ugnen till önskad innertemperatur, 55° (rare) - 58° (medium).
Ös köttet då och då under tillagningen med skyn som bildas.
Låt entrecôten vila en stund innan det skärs i skivor.