En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Prova med lammfärs eller älgfärs för mer karaktär och servera gärna med saltgurka och gelé till.
Original recept från www.arla.se
Nov. 27, 2023
500 g köttfärs nöt- eller blandfärs
4 msk ströbröd
1.5 dl arla ko® mjölk
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk arla köket® smör & rapsolja
1 st ägg
3 msk tomatpuré
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
Sätt ugnen på 200°.
Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter i en bunke.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.
Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form.
Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.