Lasagne - en klassiker som är storfavorit hos både stora som små. Varva lasagneplattorna med köttfärs eller prova en vegetariskt lasagne nästa gång!
Original recept från www.arla.se
Jan. 4, 2024
500 g köttfärs
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
Arla köket® lätt smör
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 krm svartpeppar
1 st grönsaksbuljong
9 st lasagneplattor
3 msk vetemjöl
7 dl arla ko® mjölk
3 dl arla köket® riven ost gratäng
0.5 tsk salt
Sätt ugnen på 225°.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör i en stekpanna.
Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull.
Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min.
Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt.
Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.