Den här pastagratängen med köttfärs är en enkel och snabb vardagsrätt – perfekt om du till exempel fått kokt pasta över.
Original recept från www.arla.se
Dec. 16, 2023
250 g pasta penne
1 st purjolök
500 g köttfärs
Svenskt smör från arla®
1 tsk salt
2.5 dl tomatsås, t ex färdig pastasås
4 dl kelda® pastasås mild ost
1 hackad bladpersilja
Sätt ugnen på 250°.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Strimla löken. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek färsen tills den fått fin färg. Tillsätt lök och stek ytterligare 2-3 min. Salta och rör ner tomatsåsen.
Smörj en ugnsform. Varva köttfärsås, pasta och ostsås. Det översta lagret ska vara ostsås.
Gratinera pastagratängen i övre delen av ugnen 5-10 min.
Toppa gärna med persilja.