Ett extra festligt sätt att äta tacos är att lägga ihop alla godsaker till en tacotårta. Perfekt när ni vill variera tacokvällen. Använd tortillabröd som botten och att varva med - fyll tacotårtan med dina favoriter! Toppas med riven ost och gratineras i ugn.
Original recept från www.arla.se
March 9, 2024
500 g nötfärs
2 msk arla köket® smör & rapsolja
1 st påse taco kryddmix
1 dl vatten
1 st röd paprika
1 st rödlök
2 dl tacosås
150 g arla köket® riven ost texmex
4 st medelstora tortillabröd
1 dl arla ko® gräddfil 12%
100 g majschips
Färsk koriander
1 st lime
Värm ugnen till 225°.
Stek färsen i smör-&rapsolja tills den är smulig och genomstekt. Tillsätt taco kryddmix och vatten. Sjud tills vattnet kokat in. Ta från värmen.
Skiva paprikan, skala och skiva löken.
Lägg ett tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Varva färs, tacosås, paprika, lök och ost med bröden. Toppa sista brödet med sås och riven ost.
Gratinera mitt i ugnen 10–15 min. Låt tårtan svalna något.
Toppa med gräddfil, chips, koriander och limeklyftor.