Den här rätten, som är gjort på kyckling istället för den klassiska skinkschnitzeln, passar utmärkt till både vardag som fest och är alltid lika uppskattad. Nystekt kyckling med krispig kålsallad smaksatt med sesamolja, soja och färsk koriander. Chicken katsu är en riktigt smakrik festmåltid!
Original recept från www.arla.se
Feb. 3, 2024
3 msk tomatketchup
3 msk worcestershiresås
2 msk oystersauce
3 tsk strösocker
2 dl arla köket® crème fraiche
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 st lime, finrivet skal och saft
0.5 tsk salt
250 g spetskål
2 st salladslökar
1 kruka färsk koriander
600 g kycklingbröstfilé
Salt och svartpeppar
1 dl vetemjöl
1 st ägg
2 dl panko
2 dl frityrolja, till stekning
4 portioner jasminris
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Katsusås: Rör ihop ingredienserna i en skål.
Japansk kålsallad: Blanda crème fraiche, soja, sesamolja, limeskal, limesaft och salt i en skål.
Strimla kål och salladslök tunt. Vänd ner i crème fraichen och toppa med färsk koriander.
Kyckling: Banka ut kycklingen till ca 1 cm tunna skivor. Krydda med salt och peppar.
Vänd först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
Hetta upp oja till 180° i en rymlig stekpanna. Fritera kycklingen tills den är genomstekt, 2-3 min per sida.
Skiva upp kycklingen. Ringla över katsusåsen.
Klyfta limen. Servera chicken katsu med kålsallad, ris och lime.