Kycklingen är smaksatt med den marockanska kryddblandningen Ras el hanout, denna finns att köpa färdig i många butiker, men det är roligt göra sin egen med torkade kryddor. Sval yoghurt passar bra till den kryddiga kycklingen.
Original recept från www.arla.se
March 6, 2024
500 g kycklinglårfilé
2 msk ras el hanout
2 st vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 msk arla köket® smör & rapsolja
500 g morot
1.5 msk olivolja
Salt
1 st vitlöksklyfta
0.5 st citron, pressad saft
1 kruka färsk koriander
3 dl couscous
2 msk arla köket® smör & rapsolja
80 g torkade aprikoser
100 g rostade mandelspån
0.5 st citron, pressad saft
1.5 dl arla köket® turkisk yoghurt
Lägg kycklingen i en bunke. Blanda noga med ras el hanout. pressad vitlök och salt. Låt stå kallt 30 min.
Värm ugnen till 200° varmluft.
Blanda kycklingen med smör-&rapsolja. Sprid ut kycklingen på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
Skala morötterna till salladen och dela dem på längden. Blanda med olivolja och salt. Lägg morötterna på den andra sidan av plåten.
Tillaga kyckling och morötter mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och finhacka vitlöken till salladen. Blanda de varma morötterna med vitlök och citronsaft. Låt svalna lite och blanda med hackad koriander vid servering.
Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen men tillsätt smör-&rapsolja i kokvattnet.
Strimla aprikoserna. Fluffa upp couscousen med gaffel och blanda med aprikoser, mandel och citronsaft.
Servera kryddrostad kyckling med ljummen morotssallad, couscous och yoghurt.