Att bjuda på friterad kyckling brukar vara mycket uppskattat. Denna friterade kyckling är både kryddig och krispig. Passar utmärkt att servera med selleristavar och smakrik blue cheese dip.
Original recept från www.arla.se
Jan. 17, 2024
450 g kycklinglårfilé
1 dl arla ko® gräddfil 12%
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
2 dl vetemjöl
1 msk paprikapulver
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
7 dl olja, till fritering
170 g kvibille® ädel creme
Blekselleri, till servering
Morötter
Halvera kycklinglårfiléerna och lägg i en skål. Blanda ner gräddfil och kryddor. Låt stå minst 30 min.
Blanda alla torra ingredienser till paneringen i en djup tallrik. Vänd ner kycklingen i mjölblandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min så att mjölet torkar in lite.
Hetta upp oljan till ca 180° i en bred kastrull eller traktörpanna. Fritera kycklingen ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Vänd kycklingen i mjölet en gång till. Fritera ytterligare 2 min.
Blue cheese dip: Värm upp ädelostkrämen.