Den här krämiga biffstroganoffen är helt sjukt god! Gillar man inte svamp går det jättebra utan 🥰
Oct. 23, 2023
700 g nötkött
150 g champinjoner (valfritt)
1 st gul lök
1 msk tomatpuré
5 dl matgrädde
1 msk kinesisk soja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk koncentrerad kalvfond
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
1 knippe persilja
1 nypa salt och peppar
Skär köttet i strimlor och svampen i skivor. Finhacka Hetta löken.
Hetta upp olja i en panna.
Stek köttet på hög värme tills de får fin färg på all sidor. Lägg av köttet på ett fat.
I samma panna stek löken mjuk. Lägg i en klick smör och fräs svampen.
Kläm ur tomatpurén i pannan och stek ur beskan ur purén.
Häll på grädden och resten av ingredienserna. Spara lite persilja till garnering.
Låt såsen reducera och tjockna några minuter. Lägg sedan tillbaka köttet i såsen.
Servera med ris eller potatis och toppa med persilja.