En riktigt krispig och saftig kycklingburgare, precis så som vi vill ha den! Kycklingen är marinerad en stund och sedan friterad för att maxa med krisp. Hamburgerbröden är fyllda med sallad, rödlök, smaksatt crème fraiche, bacon, gurka och cheddar. Inga konstigheter, bara en riktigt god kycklingburgare!
Original recept från www.arla.se
Feb. 20, 2024
4 st kycklinglårfiléer
1 dl arla ko® filmjölk, gräddfil eller a-fil
1 st ägg
2 tsk paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
2 krm cayennepeppar
1 tsk salt
3 dl panko, till panering
Olja, till fritering
120 g bacon
1 st rödlök
4 st hamburgerbröd
2 dl arla köket® lätt crème fraiche paprika & chili
1 kruka krispsallad
4 st skivad cheddarost
8 skiva smörgåsgurka
Lägg kycklingen i en skål. Blanda ner filmjölk, ägg och kryddor. Låt stå minst 30 min.
Vänd kycklingen i panko.
Hetta upp rikligt med olja till ca 180° i en bred kastrull eller traktörpanna. Fritera kycklingen ca 5 min, till en innertemperatur på 70°. Låt rinna av på hushållspapper.
Stek baconskivorna krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala och skiva rödlök. Rosta hamburgerbröden.
Fyll bröden med crème fraiche, salladsblad, rödlök, friterad kyckling, cheddarost, bacon och gurka.