Detta är en mild och len potatis- och broccolisoppa. Den är smaksatt med cheddar och vid servering toppar vi den med färska örter. Om du har lite örtolja hemma är det både gott och vacket att ringla över. Servera gärna med smörstekt baguette!
Original recept från www.arla.se
Jan. 16, 2024
500 g potatis
1 st purjolök
1 msk svenskt smör från arla®
10 dl grönsaksbuljong
500 g broccoli
2 dl arla köket® matlagningsgrädde
150 g kvibille® riven ost cheddar
Salt och svartpeppar
Färska örter
1 st surdegsbaguette
Skala och skiva potatisen. Strimla hela purjolöken.
Hetta upp smör i en rymlig kastrull. Fräs potatis och purjo 5-6 min.
Häll på buljongen och koka under lock 20 min
Skär hela broccolin i bitar, både buketter och stam. Lägg ner i soppan och koka ca 5 min, eller tills broccolin är mjuk. Tillsätt grädde och mixa soppan slät.
Ta från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
Toppa potatis- och broccolisoppa med färska örter. Servera med baguette.