Korvsoppa med rotfrukter serverad med senapskräm. En strålande vardagsrätt att ta till när tiden är knapp. Det går bra att använda de rotfrukter du har hemma. Och senapskrämen går bra att göra på både gräddfil, färskost, yoghurt eller smetana. Ta det du har hemma!
Original recept från www.arla.se
Feb. 21, 2024
300 g potatis
250 g morot
1 st palsternacka
1 l vatten
2 st grönsaksbuljong
10 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
300 g falukorv
3 st salladslökar
Salt och svartpeppar
1 kruka färsk persilja
2 dl arla köket® crème fraiche
1 msk dijonsenap
Börja med att röra ihop senapskrämen. Ställ kallt till servering.
Skala och skär potatis, morot och palsternacka i bitar.
Koka upp vatten, buljong, kryddpeppar och lagerblad. Lägg ner rotfrukterna och låt koka tills potatisen är mjuk, 8-10 min.
Skär korven i bitar. Strimla salladslöken. Hacka persiljan.
Lägg ner korv och salladslök i soppan. Låt allt bli varmt.
Toppa korvsoppan med persilja och servera med senapskräm