Denna salsicciapasta är smakrik och mustig och passar att bjuda på till vardag som fest. Fänkål, morot och lök ger mustig smak till salsicciapastan. Servera den nylagad och toppad med mycket riven parmesan och färsk basilika.
Original recept från www.arla.se
Jan. 28, 2024
1 st schalottenlök
1 st morot
1 st fänkål
2 st vitlöksklyftor
10 st cocktailtomater
25 g svenskt smör från arla® , ekologiskt
300 g färsk salsiccia
400 g pasta rigatoni eller pappardelle
2 msk tomatpuré
0.51 st chili flakes
0.5 dl vitt vin
3 dl syrad grädde 30%
0.5 tsk strösocker
1 tsk salt
80 g parmesanost
1 kruka färsk basilika
Skala och skiva lök och morot tunt. Ansa och skiva fänkål. Finhacka vitlöken. Halvera tomaterna.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek lök, morot, fänkål, vitlök och tomater ca 5 min.
Skär ett snitt i salsiccan och ta ut fyllningen. Lägg ner i stekgrytan och finfördela med trägaffel. Fräs 4-5 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Rör ner tomatpuré, chili flakes, vin och grädde i stekgrytan med salsiccian. Sjud ca 10 min. Smaka av med socker och salt. Blanda ner avrunnen pasta i såsen.
Toppa salsicciapastan med riven parmesan och basilikablad.