Har du haft lyckan att hitta kantareller eller fanns det kanske att köpa i din butik? Hur du än fick tag på skogens guld passar de utmärkt i en gräddig pasta med vitt vin, vitlök, grädde, chili och persilja. Lite färskriven parmesan på toppen, sen är det bara att servera!
Original recept från www.arla.se
May 16, 2024
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
0.5 st färsk röd chili
300 st färska kantareller
360 g pasta
25 g svenskt smör från arla®
1.5 dl torrt vitt vin
3 dl arla ko® färsk vispgrädde
1 st svampbuljong
Salt och svartpeppar
1 kruka färsk persilja, hackad
2 dl parmesanost, nyriven
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Ansa och dela svampen i mindre bitar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna och fräs svmpen tills vätskan kokat in. Tillsätt smör, lök, vitlök och chili. Stek ytterligare 3-4 min.
Tillsätt vin och låt det koka in. Häll på grädden och smula ner buljongen. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt lite pastavatten till svampen och blanda ner pastan. Strö över persilja och parmesan. Servera direkt.