God och lyxig tryffelpasta med Gruyère. Enkelt recept med få ingredienser som går snabbt att göra. Den här tryffelpastan ska avnjutas alldeles nylagad med pasta som är al dente. Servera med smörstekt svamp, kyckling eller oxfilé.
Original recept från www.arla.se
Feb. 23, 2024
4 portioner pasta linguine
3 st vitlöksklyftor
25 g svenskt smör från arla®
1 dl vitt vin
3 dl arla köket® vispgrädde
2 tsk olja med smak av tryffel
Salt
Svartpeppar
150 g falbygdens® gruyère
Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet.
Gör såsen under tiden: Skala och finhacka vitlöken. Stek den mjuk i smöret. Häll på vin och grädde. Sjud ca 8 min. Tillsätt ca ½ dl kokvatten.
Smaksätt med tryffelolja, salt och nymalen svartpeppar.
Vänd ner pastan och sjud i såsen någon minut.
Toppa tryffelpastan med finriven Gruyère och servera direkt.