Carboramen är en hybrid mellan Pasta Carbonara och Ramen. Dessa två rätter skapar här en underbart krämig nudelrätt med smak av soja, sesam och svart vitlökssmör. Vi har toppat denna carboramen med äggula, finriven parmesan, salladslök och kimchi. Detta är för gott för att motstå!
Original recept från www.arla.se
Jan. 15, 2024
3 st vitlöksklyftor
3 msk matolja
50 g svenskt smör från arla®
2 krm salt
2 st vitlöksklyftor
120 g tärnat bacon
3 dl arla ko® syrad grädde 30%
2 st äggulor
2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
200 g ramennudlar
2 msk rostad lök
4 st äggulor
2 st strimlade salladslökar
2 msk svarta sesamfrön
100 g parmesanost
2 dl kimchi
Black garlic butter: Skala och halvera vitlöksklyftorna. Fräs vitlöken i oljan på medelvärme tills den är nästan svart. Rör hela tiden. Ta från värmen och häll bort oljan.
Lägg vitlöken i en mixerskål.
Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Mixa smöret med vitlöken flera minuter till en svart sås. Smaka av med lite salt.
Carbonara: Skala och finhacka vitlöken.
Stek bacon krispigt med vitlöken i en stekpanna.
Vispa ihop grädde, ägg, sesamolja och soja. Häll ner såsen i stekpannan och låt allt bli varmt. Ta från värmen.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Vänd ner i såsen och blanda väl.
Fördela nudlar i skålar. Toppa med rostad lök, äggulor, salladslök, sesamfrön och finriven parmesan. Ringla över black garlic butter och servera direkt med kimchi.