Lasagnette är både en pastasort och namnet på en snabblagad lasagne. Om du inte hittar lasagnette går den bra att byta ut mot valfri kort pastasort. Gör en smakrik och krämig köttfärssås. Vänd ner pastan i såsen och häll över i en form. Strö över ost och gratinera i ugnen. Lätt som en plätt!
Original recept från www.arla.se
Jan. 21, 2024
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk arla köket® smör & rapsolja
2 msk tomatpuré
500 g nötfärs, lammfärs, blandfärs eller vegofärs
800 g konserverade körsbärstomater
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk sambal oelek
2 tsk salt
2.5 dl kelda® matlagningsgrädde
200 g lasagnette eller pasta farfalle
150 g kvibille® riven ost cheddar
Blandad grönsallad
Värm ugnen till 200°.
Smörj en ugnsform, ca 15x25 cm.
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök 4-5 min så löken mjuknar och får färg utan att brännas.
Tillsätt tomatpuré och smulad färs. Stek tills färsen fått fin färg. Tillsätt tomater, rosmarin, sambal och salt. Sjud 6-7 min.
Häll på grädde och smaka av om det behövs mer salt. Rör ner okokt pasta och hälften av osten. Häll pastan i ugnsformen och strö över resterande ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg.
Låt lasagnette svalna något och servera sedan med sallad.