Ragu bianco är en köttfärssås som är kokad med mjölk istället för med tomater. Den innehåller den klassiska soffritton som består av lök, selleri och morot. Sedan har vi smaksatt denna ragu bianco med salvia, rosmarin och citron. Mums!
Original recept från www.arla.se
Feb. 21, 2024
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 st morot
2 st stjälkar blekselleri
25 g arla® svenskt smör
500 g nötfärs
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad salvia
5 dl arla ko® standardmjölk
1 st citron, finrivet skal och saft
25 g arla® svenskt smör
Salt och svartpeppar
300 g spaghetti
Färska örter, t ex basilika, timjan, salvia
100 g falbygdens® pecorino romano
Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Tärna selleri fint. Fräs det i smör 4-5 min.
Tillsätt färsen och finfördela den. Fräs ytterligare 4-5 min. Rör ner rosmarin och salvia.
Häll på mjölken och sjud på svag värme 10-15 min. Tillsätt citronskal och pressad saft.
Koka pastan al dente.
Rör ner smör och ca 1 dl av kokvattnet i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Vänd ner avrunnen pasta i såsen och blanda väl. Toppa ragu bianco med färska örter och finriven ost. Servera genast!