Pasta alla Norma är en siciliansk pastarätt med tomat och friterad aubergine. En klassisk pasta alla Norma toppas med lagrad ricotta, men vi använder smulad vitost. En lättlagad pasta med massa smak.
Original recept från www.arla.se
March 5, 2024
360 g pasta penne
4 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 burkar konserverade körsbärstomater
1 tsk chili flakes
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 st auberginer
Olivolja
1 tsk torkad rosmarin
150 g apetina® vitost
1 kruka färsk basilika
Skala och skiva vitlöken tunt. Hetta upp olivolja i en kastrull. stek vitlöken på medelvärme några minuter utan att den tar färg.
Tillsätt tomater, chili flakes, salt och socker. Skölj ur tomatburkarna med lite vatten och häll ner i såsen. Låt såsen sjuda under tiden resten tilllagas.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastakoket.
Tärna auberginen ca 1x1 cm stora bitar. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek auberginen med rosmarin tills den fått fin färg och är helt genomlagad. Salta och åt auberginen rinna av på hushållspapper.
Koka pastan al dente. Blanda väl avrunnen pasta med tomatsås och aubergine. Smaka av med salt.
Toppa pasta alla Norma med smulad vitost och basilikablad. Servera direkt.