Dutch baby pancake är en puffig ugnspannkaka med gyllene frasiga kanter. Servera den omgående med god yoghurt, bär eller sylt och en liten skvätt lönnsirap. Mums!
Original recept från www.arla.se
May 13, 2024
3 st ägg
1.5 dl vetemjöl
1 msk strösocker
0.5 tsk vaniljsocker
2 krm salt
2 dl arla ko® mjölk
3 msk svenskt smör från arla®
2 dl arla® grekisk yoghurt naturell 10%
0.5 dl lönnsirap
Blandade färska bär
Ställ in en gjutjärnspanna i ugnen och värm till 200°.
Knäck ner äggen i en mixerbunke. Mixa vitt och pösigt med stavmixer.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt mjölblandningen och mjölken till mixerbunken och fortsätt mixa till en slät smet.
Ta ut gjutjärnspannan ur ugnen (akta så att du inte bränner dig) och tillsätt smör. När smöret smält, häll ner pannkassmeten och ställ tillbaka pannan i ugnen. Tillaga ca 20 min.
Servera dutch baby pancake med yogurt, lönnsirap och bär.