Saftigt och gott bananbröd som bakas på riktigt mogna bananer. Passar perfekt till frukost eller som mellanmål med ett glas mjölk. Snabbt och enkelt recept på bland annat vetemjöl, havregryn, nötter och kvarg. Bananbröd smakar allra bäst nybakat. Servera med smör och lagrad ost.
Original recept från www.arla.se
March 1, 2024
2 st mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
1 dl hasselnötter eller valnötter, grovhackade
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
250 g arla köket kesella® kvarg lätt
0.5 dl honung
1 st banan
Värm ugnen till 175°.
Skala och mosa bananerna.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i kvarg, honung och banan.
Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, ca 1 ½ liter.
Skala och dela bananen på längden. Lägg bitarna på degen och tryck till lite.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Innertemperaturen ska vara 96-98°.
Stjälp upp bananbrödet och låt svalna på galler.