Nygräddade, hembakade scones - en riktig klassiker som smakar lika bra varje gång. Scones passar utmärkt till tebjudningen, mellanmålet eller helgfrukosten. Snabbt och enkelt recept. Har du inte filmjölk hemma går det lika bra med mjölk.
Original recept från www.arla.se
May 26, 2024
5 dl vetemjöl (300 g)
2 tsk bakpulver
2 tsk strösocker
0.5 tsk salt
75 g svenskt smör från arla®
2.5 dl arla ko® filmjölk
Sätt ugnen på 250°.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i filmjölken och arbeta raskt ihop till en deg.
Tag upp degen på en mjölad arbetsbänk och platta ut till 3 runda kakor, ca 12 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och skåra kakorna korsvis i 4 delar med en vass kniv. Nagga gärna med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen 12-15 min till fin färg. Låt svalna något på galler. Servera nybakade scones med smör, ost och marmelad eller färskost och sylt.