Enkelt, snabblagat och gott! Klassisk husmanskost 🥰
Oct. 23, 2023
2 st kokta ägg
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
Salt och svartpeppar
600 g torsk, tinat block
1 st fiskbuljongtärning
Salt och svartpeppar
1 dl hackad dill, färsk eller fryst
3 dl gröna ärtor
1. Koka äggen, så de är hårdkokta. Skala och hacka med hjälp av en äggdelare.
2. Smält smöret i en kastrull, vispa i vetemjölet och fortsätt att vispa medan du häller i mjölken lite i taget. Låt småputtra under omrörning i cirka 3 minuter, så den blir tjock och fin. Smaka av med salt och peppar.
3. Torsk: Koka upp vatten och smula i fiskbuljongen i en medelstor kastrull. Skär fiskblocket i portionsbitar, gärna när det är halvfruset. Lägg ner fisken i buljongen och låt sjuda på låg värme under lock cirka 3 minuter.
4. Tillaga ärtorna enligt instruktioner på förpackningen.
5. Ta upp fisken med en hålslev.
6. Vid servering: Värm på såsen och vänd i ägghacket och den hackade dillen i såsen. Servera fisken med sås, kokt potatis och gröna ärtor.