Godaste raviolin jag gjort hittills. Chèvren ger fantastisk smak och gifter sig väl med rödbetspurén
Oct. 22, 2023
2 st ägg
2.5 dl durumvetemjöl
0.5 msk olja
150 g chèvreost
4 msk ricotta
2 st stora rödbetor
2 msk pinjenötter
25 g smör
65 g ruccola eller spenat
Salt
Svartpeppar
Börja med pastadagen. Blanda ägg, durumvetemjöl och olja till en deg
Knåda degen för hand i 10 minuter
Låt pastadegen vila i kylen i 30 min
Under tiden, dela chèvren i småbitar
Blanda ihop chèvre och ricotta i en skål
Häll chèvrekrämen i en spritspåse och låt vila i kylskåp
Skala och koka rödbetorna till de blir mjuka
Mixa rödbetorna med en stavmixer till en puré
Rosta pinjenötterna i en torr panna på spisen
Bryn smöret i en kastrull
När pastan vilat i kylen i 30 min, ta ut den och använd en pastamaskin för att kavla ut den. Jag körde till 7an på pastamaskinen
Lägg ut två släta långa pastaremsor på mjölat bakbord. Spritsa fyllningen, cirka 1 matsked/ravioli
Lägg den andra pastaremsan över den spritsade och tryck ihop. Se till att luften mellan pastan och raviolin trycks ut, då håller de sig täta när de kokas
Stansa ut rundlar med hjälp av tex ett dricksglas
Koka upp ordentligt saltat vatten och koka sedan raviolin i 4 minuter. Använd gärna en hålsil för att fiska upp dem
Lägg upp rödbetspurén på uppläggningstallriken. Lägg på pastan, häll på brynt smör, rostade pinjenötter och rucola. Toppa med salt och svartpeppar
Servera och njut med ett stort glas mjölk