Över 60 minuter

Chèvrefylld ravioli med rödbetspuré

Godaste raviolin jag gjort hittills. Chèvren ger fantastisk smak och gifter sig väl med rödbetspurén

emmasmatochmjölk

Oct. 22, 2023

Ingredienser

Pastadeg

2 st ägg

2.5 dl durumvetemjöl

0.5 msk olja

Fyllning

150 g chèvreost

4 msk ricotta

Tillbehör

2 st stora rödbetor

2 msk pinjenötter

25 g smör

65 g ruccola eller spenat

Salt

Svartpeppar

Gör så här

Börja med pastadagen. Blanda ägg, durumvetemjöl och olja till en deg

Knåda degen för hand i 10 minuter

Låt pastadegen vila i kylen i 30 min

Under tiden, dela chèvren i småbitar

Blanda ihop chèvre och ricotta i en skål

Häll chèvrekrämen i en spritspåse och låt vila i kylskåp

Skala och koka rödbetorna till de blir mjuka

Mixa rödbetorna med en stavmixer till en puré

Rosta pinjenötterna i en torr panna på spisen

Bryn smöret i en kastrull

När pastan vilat i kylen i 30 min, ta ut den och använd en pastamaskin för att kavla ut den. Jag körde till 7an på pastamaskinen

Lägg ut två släta långa pastaremsor på mjölat bakbord. Spritsa fyllningen, cirka 1 matsked/ravioli

Lägg den andra pastaremsan över den spritsade och tryck ihop. Se till att luften mellan pastan och raviolin trycks ut, då håller de sig täta när de kokas

Stansa ut rundlar med hjälp av tex ett dricksglas

Koka upp ordentligt saltat vatten och koka sedan raviolin i 4 minuter. Använd gärna en hålsil för att fiska upp dem

Lägg upp rödbetspurén på uppläggningstallriken. Lägg på pastan, häll på brynt smör, rostade pinjenötter och rucola. Toppa med salt och svartpeppar

Servera och njut med ett stort glas mjölk

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.