Inspirerad av ett recept från en gammal El Puta Madre Gbg meny fick jag till en riktig pang-förrätt om jag får säga det själv! Hoppas du vill testa.
Oct. 22, 2023
Ca 150g oxfilé eller innanlår (grovmald eller finhackad)
Silverlök
0.5 papaya
1 majonnäs
2 skivor inlagd jalapeños + 1 tsk spad
0.5 färsk koriander
Salt, svartpeppar
Rostad lök
Tostadas (nachos kan nog funka med)
Pickla löken. Koka ihop 1 dl vatten, 1/2 dl ättika (12%), 1 dl socker och låt svalna, häll över lök och förvara i kylen.
Om du inte köpt färdigmald kött låt köttet ligga i frysen ca 30 min innan du ska äta så är den lättare att skiva/hacka.
Gröp ur kärnorna ur papayan och sedan köttet- mixa med stavmixer.
Finhacka jalapeño och koriander, blanda med majonnäs och spad. Salta och peppra lite.
Servering: bred tostadan med majonnäs, lägg på kött, silverlök och klicka ut papayapuré + lite mer majo toppa med rostad lök och korianderblad.
Jättegott med bubbel till.