Lyxig oxfilépasta med champinjoner och schalottenlökfond
Original recept från www.instagram.com
Oct. 21, 2023
500 g tagliatelle
400 g oxfilé
250 g färska champinjoner
2 st scharlottenlök
4 st vitlöksklyftor
50 g smör
5 dl vispgrädde
1.5 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 msk brynt schalottenlökfond
1 msk soja
Salt
Peppar
Parmesan
Gräslök
Persilja
Skär köttet i 2 cm stora kuber.
Ansa svampen och skär i skivor. Skala och finhacka lök och vitlök.
Börja med att steka svampen i 1/3 av smöret så den får fin färg. Lägg åt sidan på ett fat.
Höj värmen i stekpannan och bryn köttet ca 1 min i 1/3 av smöret. Salta och peppra. Lägg åt sidan på ett fat.
Fräs lök och vitlök i resterande smör på medelvärme 3-4 min. Ha i svampen och rör ner fond, soja, senap och grädden. Sjud i ca 10 min.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda pastan med såsen. Vänd ner oxfilén och strö över hackade örter och toppa med parmesan.