Har du testat den här lyxigare varianten av scones? Lite mer smör, socker och bakpulver gör dem riktigt goda och fluffiga.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 21, 2023
3 cups (ca 7,25 dl) special vetemjöl
3 msk socker
0.5 tsk salt
4 tsk baking powder
0.75 cup (1,8 dl) kallt smör
1 st ägg
1 cup (2,4 dl) röd mjölk
Värm ugnen till 230 grader.
Till smöret.. viktigt att ha riktigt KALLT SMÖR. Skär smöret i små bitar och lägg tillbaka i kylen för att sedan ta ut igen när den ska in i degen.
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
Ha i det kalla smöret i mjölblandningen. Blanda ihop med det torra men håll igen lite – du vill se små, ärtstora smörbitar kvar i degen.
Tillsätt mjölk och ägg och blanda bara tills ingredienserna går ihop. Degen ska vara lite klibbig och man ska kunna se smörbitarna i degen.
Häll ut degen på en rejält mjölad yta. Strö lite mjöl på toppen av degen så att den inte fastnar på fingrarna och knåda 10-15 gånger. Om degen är superklibbig, strö över lite extra mjöl.
Klapa ut degen jämnt till ca 2 cm tjocklek och skär ut cirklar med en kakform eller ett glas. Det blir mellan 9 till 23 kakor.
Lägg kakorna på en lätt smord plåt eller bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 10 till 15 minuter eller tills de är gyllenbruna ovanpå.
För extra lyx, pensla topparna på kexen med smält smör.