500 g spaghetti
2 st scharlottenlök
3 st vitlöksklyftor
2 burkar hela skalade tomater
Persilja
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
Basilika
Parmesan
Salt
Svartpeppar
Rapsolja
0.5 dl pastavatten
Börja med att finhacka vitlök och schalottenlök.
Stek i rapsolja på medelvärme i en stekpanna.
Tilsätt tomaterna och tryck ner dom med en slev så att saften åker ur. Fin hacka en näve persilja och ha i det med. Tillsätt även äppelcidervinäger och honung.
Höj temperaturen litegrann och låt allt koka ihop under ca 20 minuter, rör om ibland. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp pastavatten och koka spaghettin 2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Kom ihåg att spara pasta vatten!
Hacka en näve basilika.
Rör ihop pastan med tomatsåsen och basilika i kastrullen eller stekpannan. (Den ska fortfarande stå på svag värme)
Tillsätt hälften av pasta vattnet och rör om. Är du nöjd med konsistensen så är den klar. Annars ha i resten av pastavattnet och rör om ytterligare.
Servers med riven parmesan och nymalen svartpeppar.