Vad sägs om en magisk färskostfylld kyckling lindad med serranoskinka gratinerad i en balsamicosås toppad med parmesan? Toppbetyg av hela familjen här hemma så mitt tips är att säga ja och spara detta recept 😉
Oct. 20, 2023
2 st bananschalottenlökar
Rapsolja/smör
1 msk kycklingfond
1 msk balsamvinäger
1 dl (lätt) creme fraiche
2.5 dl mellangrädde
0.5 dl finriven parmesan
0.5 krm cayennepeppar
1 krm svartpeppar
4 st kycklingfiléer
4 msk färskost med örter & vitlök
(köp färdig eller rör i lite kryddor och pressa i vitlök i naturell)
80 g serrano/proscuittoskinka (8 skivor)
Salt
Peppar
Chiliflakes
0.5 dl parmesan
Sätt ugnen på 225 grader
Finhacka lök, fräs några min, och låt koka ihop med övriga ingredienser. Smaka av med mer salt eller peppar om du önskar.
Lägg ett snitt i mitten av filéerna (låt en långsida vara intakt), salta runtom och bred på färskosten inuti. Linda runt skinkan och fäst med tandpetare.
Stek runtom i smör i stekpanna tills det filéerna får lite fin färg, krydda med lite svartpeppar.
Lägg över i ugnsfast form, häll över såsen, strö över parmesan och lite chili flakes. Gratinera ca 20-35 min i ugnen. Kontrollera så att filéerna är klara med termometer. 73 grader.
Servera med gnocchi och sallad.