En otroligt god plantbaserad burgare från Oh Mungood, som nu släpps på MAX. Denna är en ekologisk mungbönsburgare, helt utan tillsatser, som komponeras på MAX restauranger som ”Real green”. Här kommer ett förslag på en magisk god burgare som är superlätt att tillaga hemma. Denna är fylld med rostad valnötskräm, färskt päron, rödlök och ädelostsås. Sjukt god blev den! 🤤
Original recept från www.instagram.com
Oct. 20, 2023
2 st real deal burger
1 st päron
0.5 st rödlök
4 - 6 st mangoldblad
2 st hamburgerbröd
1 bit vegansk blåmögelost
0.5 - 1 dl matlagningsgrädde
2 dl valnötter
0.5 dl vatten
1 - 2 msk tamari
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 - 2 tsk agavesirap
Torrosta valnötterna i en varm panna tills de börjar få färg. Ta av från plattan och låt svalna.
Mixa alla ingredienserna till valnötskrämen. Smaka av med tamari.
Smula sönder ädelosten i en skål, häll i grädde och blanda ihop till en jämn sås. Anpassa mängd grädde med önskad konsistens.
Skala och skär päronet och tunna skivor av rödlöken.
Stek burgarna i olja på medelhög värme tills de får fin färg och är genomstekta.
Ta först brödets botten med valnötskräm och mangoldblad, burgare, päron och rödlök med ädelostsåsen på toppen innan locket kommer på.