VEM tycker inte om kladdkaka & VEM tycker inte om tosca!? Nä just det, INGEN. Så här har ni en kladdig kladdkaka med en seg knäckig kokos & mandeltosca. Den ultimata kakan, som dessutom är bakad i långpanna! Så den räcker till MÅNGA.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 17, 2023
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
75 g smör
1 dl ljus sirap
1.5 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
3 dl riven kokos
2 dl mandelspån
Sätt ugnen på 200 grader & klä en långpannan med bakplåtspapper. (Jag tog en form med måttet (21x32cm)
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna & rör om försiktigt till en slät smet.
Bred ut smeten i en långpannan.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter (gör kokostoscan under tiden)
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt sirap, strösocker & grädden. Koka upp & sänk värmen. Tillsätt kokos & mandelspånen. Låt det sjuda på svag värme i 5 minuter.
När kakan nästan är färdiggräddad, ta ut den från ugnen & bred på toscan. Grädda i ytterligare ca 10 minuter, eller tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
Ta ut & låt den svalna helt.
Skär upp kakan i rutor.